bc_sinav-ucretleri.jpgÖSYM 2010 yılında yapılacak olan sınav tarihlerini açıkladı. Bknz.2010 Yılı Sınav Tarihleri. 2010 yılında ÖSYM tarafından 25 adet sınav yapılacak. Tabi bu sınavlara katılacak olan adayların bankalara başvuru ücretlerini yatırmaları gerekiyor. Sınav başvuru ücretlerinini Vakıflar Bankası, Halk Bankası ve Ziraat Bankasına yatırabilirsiniz. Ayrıca kılavuzlarda belirtildiği gibi varsa bankaların internet şubelerinden de yatırabilirsiniz.

Yazιnιn devamιnι oku »

bc_osym-sinav-tarihleri.jpgHayatımız sınav…ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) 2010 yılında yapılacak sınav tarihlerini açıkladı. 2010 yılı içerisinde ÖSYM toplam 25 tane sınav yapacak. Ocak ve Şubat ve Ağustos aylarında sınav yok. Diğer aylarda ise sınavlar adayları bekliyor.

Yazιnιn devamιnι oku »

PinokyoİTÜ eğitim dilini İngilizce’ye çevirmiş de haberimiz olmamış. Bir grup öğretim görevlisi de üniversite senatosunun aldığı bu kararı protesto ediyormuş.

Yazιnιn devamιnι oku »

Çilek AdamTürkiye sınavlar ülkesi… Her geçen gün sınavların sayısı artıyor. Eskiden sadece öğrenciler girerdi sınavlara şimdi yetişkinler de sınava giriyor. “Hayat bir sınavdır” ifadesi hakikate kavuşuyor. Sınav sınav…

Yazιnιn devamιnι oku »

TakaÖSYM yeni bir yıla, yeni sınavlara hazırlanıyor. Hayatımız sınav, yeni yılda tonlarca sınav bizi bekliyor. Toplam 24 sınav yapılacak ÖSYM tarafından, Ocak, Ağustos ve Aralık aylarında herhangi bir sınav yok!

2009 yılının ilk sınavı 2009-THK (Türk Hava Kurumu Yabancı Dil Sınavı) 5 Şubat 2009 tarihinde yapılacak.

2009 yılının son sınavı ise 2009-KPDS Sonbahar Dönemi dınavı 22 Kasım 2009 tarihinde yapılacak.

Yazιnιn devamιnι oku »

Ne Araba!Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren‘in kitabı sesli okuma alışkanlığı varmış.

Makam arabasına bindiğinde başlarmış, kitabını okumaya ve tabii sesli olarak. Ee bu durumda makam şoförü de ister istemez dinleyecek!

Yazιnιn devamιnι oku »

Melih ÖztürkOkul kaydı yapılacak sağlık raporu, askere gidilecek sağlık raporu, ehliyet alınacak sağlık raporu! Hepimiz bazen bunun lüzumsuz olduğunu düşünmüşüzdür.

Ama bakın okul kaydı için istenen bir sağlık raporu nasıl işe yaramış!

Yazιnιn devamιnι oku »

Tavuk AdamDaha önce ÖSS’de dereceler çıkaran Kastomonu Doğanyurt Lisesi, öğretmensiz kaldı. Zaten sadece iki öğretmen varmış, onları da MEB tayin etmiş başka okula.

Yazιnιn devamιnι oku »

BakışMEB ve Türkiye Zeka Vakfı ortaklaşa 13. Zeka Oyunları yarışması düzenliyorlar. Yarışma üç kategoride yapılacak.

  • 14 yaş altı
  • 14-21 yaş
  • 21 yaş üstü

Katılım ücretsiz…

Yazιnιn devamιnι oku »

Kenan IşıkGökhan Blog yazdı, Kenan Işık kendisini arayıp, FEM Dershanesi‘ne kayıt olmasını istemiş!

2 gün önce saat akşam 21:30 suları, evde oturup tv izliyorum birden evin telefonu çaldı. Açtım baktım karşıda bir ses Merhaba diyor. Ben de Merhaba dedim, bi baktım konuşma meğer bant kaydıymış. Kenan Işık beni Fem Dershanesine kayıt olmam için çağırıyor.

Yazιnιn devamιnι oku »