YuvarlakAnadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) mezunu yüksek lisans yapabilir mi?

Tabii ki, niye yapamasın? Eğer lisans mezunu iseniz, normal lisans mezunlarından hiç bir farkınız yok! ALES‘e girer ve istediğiniz üniversiteye yüksek lisans başvurusu yapabilirsiniz.

Tabii şansınızı yükseltmek için, ALES’den iyi bir puan almanız lâzım. Yüksek lisans başvurularında mülâkat yapılır, bu mülâkatlara iyi hazırlanmanız lâzım.

Sesinizi duyar gibiyim “Yüksek lisansın açık öğretimi yok mu?“… Sonra açık öğretim doktora, sonra açık öğretim öğretim görevlisi, açık öğretim meslek, açık öğretim eş, açık öğretim hayat… Sonu gelmez bunun.

Aöf ‘de yüksek lisans yapan var mı? [Memurlar.Net Forum]
lines and spheres, 1 [flickr – society(1)]


108 Yorum... “Açık Öğretim (AÖF) Mezunu Yüksek Lisans Yapabilir mi?”

  1. ahmet baş :

    okuyoruz ama ne okuduğumuzu bilmiyoruz.yükseklisans yapmak istiyorum yok efendim açıköğretim olmaz almazlar.almıyorlarsa o fakülteyi niye açmışlar anlamıyorum.

  2. gökhan :

    arkadaşlar ben açıköğretim türkdili ve edebiyatı bölümünü okuyacam bitirdikten sonra öğretmen olabilirmiyim

  3. Sibel Özkan :

    İyi günler benim öğrenmek istediğim birşey var; ben açıköğretim işletme mezunuyum master yapma şansım var mı varsa Ales sınavına nasıl girebilirim. Bu konuda bilgilendirmeniz mümkün mü? Teşekkürler.

  4. UĞUR KAYABAŞ :

    Artık bilişim çağında yaşıyoruz arkadaşlar. 5-10 yıl sonrasını göz önünde bulundurmadan örgün eğitimin savunuculuğunun bir anlamı kalmaz. Uzaktan yada internet üzerinden eğitime geçişte Türkiye zaten çok geç kaldı. Biran önce bu sisteme gecilmeli. Yoksa öğrencilerimiz Harvard Üniversitesi mi, İstanbul Üniversitesimi diye tercih aşamasına getirilmemeli. O üniversiteler çoktan internet üzerinden eğitime geçtiler. Artık globalleşmeye çalışıyorlar internet sayesinde. Bu eğitim işinin artık uzaktanı yakındanı yada örgünü kalmadı.Kalmasıda zaten doğruda olmaz mümkünde değil gelecek için. Bilişim çağına ayak uydurmak zorundayız. Sen okutmazsan elin ABD lisi, İngilizi bu işi alıp getirecek. uyanık olmak lazım biraz.Ama ilerde internet üzerinden eğitim en yaygın eğitim olacak. Hatta bu gün internetten yada uzaktan eğitimi olmaz denilen bölümlerin bile eğitiminde ağırlık bu yönde olacak kısa bir süre sonra.Ögün eğitim mezunu biri olarak diyorum ki, artık örgün eğitimin savunmak geleceği görememek, ufku açık olmamak,değişen şartlara ayak uyduramamaktan başka birşey değildir.

  5. mehmet :

    aöf mezunuyum şuan doktora yapıyorum.özel finans kurulışunda çalışıyorum ingiizcenizi geliştirin yolunuza bakın boş şeylere kulak asmayın ne örgünü artık 3g denen birşey var hangi çağda kaldılar.

  6. cem: :

    evet ya bende çook merak ediyorum,aöf mezunları yüksek lisans yapabilirmi ,not ortalaması gereklimi,okuduğumuz bölümden başka bir bölümde yüksek lisans yapabilirmiyiz,diye fakat şimdi anladım yapabiliyormuş.güzel işte bu.

  7. emrah :

    aöf mezunlarıda ALES’e girebilir. Bende gireceğim. ALES den yeterli puan alan Oxford, Harran Ü., AÖF farketmez gider yüksek lisansını yapar.

  8. sevde :

    ben acık ogretım mezunuyum.16/11/2009 alese gırdım .
    sıstemı tam bılmıyorum.ınt uzerınde arastırıyorum.
    bu kadar zor olbılcegenı dusunmedım.
    mulakat ,bılım sınavı,dıl sınavı bır suru set….
    bunları nasıl yapıcaz bılmıyuorum.
    acık ogretımın nıye yok anlamıyorum

  9. türkan :

    ben saglık meslek lısesı mezuyum bölümüm ACİL TIP TEKNISYENLIGI askerı okula gırmek ıstıyorum. gırebılır mıyım bı engel olmaz mı? ne yapmam gerekıyo.

  10. fatoş :

    slm,ben aöf halkla ilişkiler önlisansımı,iktisat aöf ile lisansa tamamlıyorum.4.sınıftayım.psikoloji alanında yüksek lisans yapabilir miyim?yaş sınırı var mı?alan dışı başvuru yapılabiliyor mu?bilgilendirirseniz çok sevinirim.

  11. yavuz :

    Slm arkadaşlar bende Aöf mezunuyum.Şuan tezli yüksek lisans yapıyorum.Kulakdan dolma şeylere inanmayın ama yabancı dilnizi geliştirin ve alesten yüksek not alın.

  12. MASTER :

    walla gerçekten çok ilginç burası türkiye. Sen OSS ye giriceksin mühendislik okucaksın adam hiç bi sınava girmeden para vererek hayatında üniversitenin kapısınıdan girmeden senin gibi yüksek lisans yapabilecek. ALES ve UDS den ala puan alsalarda ben ciddi programlar için şanslarını olası görmüyorum.Ben demiyorumki kimse okumasın ama bazı durumlarında sınırı olmalı artık..

  13. akılcı :

    MASTER düzgün konuş kim parayla sınava girmeden yüksek lisan yapabiliyor.aöf liyiz ve guru da duyuyorum bende babası yiyeyerek örgün 4 yıllık üni okuyabilirdim malesef öyle bi şansımız olmadı hem çalışıyoruz hemde okuyoruz sizin yaranız varsa gocunun biz anlımızın teriyle aklımızın gücüyle sınavlarımızıda hakkıyla kazanıp şu hayatta faydalı bireyler olmaya çalışıyoruz.KISKANMAYINIZ . BİZ AÖF LİYİZ VE GURUR DA DUYUYORUZ .

  14. öle biri :

    akılcı sana aynen katılıyorum cok doğru sölüosun!!

  15. rouge :

    MASTER adlı kişinin yazdılarını ağzım açık okudum. Nasıl böyle bir zihniyete sahip olabiliyor insanlar anlayamıyorum…açık öğretimde yalnızca belirli bölümler var yani uzaktan okunabilecek bölümler. dolayısıyla zaten burada haklı bir sınırlama var. ben iki yıllık grafik tasarım mezunuyum şu an bir ajansta çalışmaktayım ve mesleğimi çok seviyorum zaten severek de seçmiştim. dgs ye girdim fakat çok az bir puan farkıyla yerleşemedim kontenjanlar 1 er 2 şer kişilik oda kontenjan açarlarsa.daha sonra giren arkadaşlarımın karşılaştıkları zorlukları duyunca da açıkcası istemedim. bunun için vakit harcayacağıma, belli belirsiz senelerimi harcayacağıma mesleğimde ilerlemeyi seçtim iyi de öyle yapmışım. ama lisans eğitimimi tamamlamak istiyordum işime yarasa da yaramasa da. bu nedenle açıköğretimin dgs programından iktisat bölümünü seçtim şu an intibak öğrencisiyim seneye 3. sınıftan başlayacağım ve ben de yüksek lisans yapmak istiyorum. kendime inanıyorum, yapacağım da inşallah.

    açıköğretimi küçümseyen zihniyete ise gülüyorum yalnızca. çünkü bir insan nereden mezun olursa olsun önemli olan öğrenme isteğidir. yaptıklarını severek yapıyor olmasıdır, kendisini daha da geliştirmek için çabalamasıdır. bilgi aşkıdır… ama bu zihniyete göre başarının ve kariyerin tek bir yolu var o da öss de dehşet puanlar yapıp türkiyenin en süper üni.lerinden mezun olmak. başka yolu yok. başarabildikleri çerçevesinde kendini geliştirmek isteyenleri elleriyle itiyorlar. işte böyle bir mantıkları var bu insanların. ayrıca, eğer ben asıl mesleğimle ilgili olsun veya olmasın, yüksek lisansımı bile yapmış olduğum ve mesleğimde de çok başarılı olduğum -en azından gelecek vadettiğim- halde sırf açıköğretim mezunuyum diye beni küçümseyecekse iş verenler veya çevremdekiler. olmaz olsun zaten öyle iş ortamı da öyle iş verende… böyle bir mantıkla ne iş hayatında başarıyı yakalayabilir ne de başka bir şey. aslında ne kadar büyük bir kompleks içindeler bilmiyorlar. herkes kendi yoluna bakmalı oysa. eğer bir başkasının senden daha başarılı olmadığını idda ediyorsan da bunu kanıtlamalısın… burda müthiş bir hazımsızlık söz konusu. sen zaten çok daha iyi şartlarda herkesin ağzını kapayacak bir üniversitede mühendislik okuyorsan veya okumuşsan kendi yoluna bakmalısın neden faydalı olmaya çalışan, kendini geliştirmek isteyen insanların önünü tıkamakla vakit harcıyorsun?
    öss de örgün öğretim görecek puanı alamadık diye ne yapmamız gerekiyor anlamış değilim. hayata mı küselim? evde oturup kadın programı mı seyredelim bütün gün ya da gezelim mi boş boş öss yi kazanamadık diye…
    gerçekten inanamıyorum hala böyle düşünen insanların olabildiğine.

  16. adem :

    Master’a bak hele…aöf’ye üvey evlat muamelesi yapmış resmen…Bi kaç sorum olacak o şahsa? 1 Hangi ünv bitirdin ve harcı ne kadardı bilio musun acaba yoksa babanın kartından çektirdiin için hiç araştırma gereği duymadın mı? 2 hayatında hiç çalıştın mı ?

  17. maraş :

    MASTER …………….. kıskanma bu kafayla hayatta bir b.. olamazsın ben 2 ayrı üniversiteden örgün mezunum . ve şimdide aöf 4.sınıfım örgün ögretimleri okadar kolay okudumki aöf çok zor. ve o okulu bitirenleri ve bitirmeye gayret edenleri çok takdir ediyorum. sonra adaletsizlik arıyorsan başka alanlara bak örnegin kpps ve diğer sınavlara doguda girdiğinde yüksek almaman belki imkansız sen iste yeterki……… oralara isyan et anadolunun gariban insanı ile ugraşma sonra bu kadar kendini kasacak hangi okulu okudunki kasılıyorsunnnnnnnnn.

  18. ezla :

    Slm,benimde iki sorum olacak bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok mutlu olurum.A.ö.F,1dersi bütünlemeye kalan kişi yüksek lisans için başvurabilir mi? A.Ö.F mezunlaeı yüksek lisans yaptıklarından burs imkanlarından yararlanabiliyorlar mı? tşk ederim,lütfen bilen arkadaşlar cevaplayabilirse çok makbule geçer.

  19. serena :

    iyi günler,bende aöf işletme bitirdim ve şimdi yüksek lisans yapmak için kendimi hazırlıyorum liseyi yabancı dil mezunu olarak bitirdim ama iyi bir puan almak için bu yıl ingilizce çalışıp bahar dönemi hem alese hemde kpds ye girip kocaelini üniv.de tezli yüksek lisansa başvurmayı düşünüyorum yapacağımada inş.inanıyorum .bazı arkadaşlar örgün bitirip ya iş bulamayıp yada istediğini yapamayınca aöfli olupta iyi yerlere gelen arkadaşları çekememezlik durumuna kapılıyolar.bir kere aöf diyince neden herkes neki o diyip geçiyolar bu da ayrı komik durum .arkadaşlar sınavlarda ilkokul soruları sormuyolar,ayrıca bilmeyen de yapamıyor zaten.ben hiç bir kursa da gitmedim evliyim ve bir çocuğum var dersleri hep kalmadan geçtim.o yüzden kimseye kulak vermeyin hedeflerinize kilitlenin.herkese başarılar…

  20. memet :

    arkadaşlar böyle aöf den mezun olup yüksek ve doktora yapmış olmanız gurur verici.belli amacınıza ulaşmışsınız ama geride bizlere yardımcı rehber olabilmeniz için lütfen okuyan arkadaşlar nasıl girdiklerini ne yollar kateddiklerini hangi notlarla girdiklerini yazarlarsa bize yardımcı olacak konuların hepsinde bilgilendirme adına yardımcı olun nekadar başardığımız buralarda gözüksün…aöf den yüksek lisans yapmış arkadaşları bekliyoruz.ispat edelim teşekkürler.

  21. gamze :

    merhaba, ben de aöf işletme mezunuyum. yüksek lisans yapmak istiyorum. (psikoloji)
    internette biraz araştırdım.Ales sınavının zor olduğunu daha doğrusu sınavda yüksek puan alsanızda yüksek lisansa girmenin üniversiteler enstitü vs tarafından kabul edilmeme durumunun olduğunu okudum.

    gerçekten böyle mi? Eğitimimi ve kariyerimi psikoloji üzerinde yapmayı çok istiyorum.Bunun içinde mevcut kurslara gitmeyi düşünüyorum. yani emek,zaman vs harcayacağım. Sonuçta yüksek lisansa kabul edilmeme riskim çoksa bilmek isterim.

  22. serena :

    ales okadar zor bi sınav deil. öss tarzında bi sınav pek bi bilgi yok sayısal 1 2 ve söze olmak üzere 160 soru var sözelde türkçe mat kısmında öss 1 kısmına çalışırsan yaparsın temelin varsa biraz hiç zorlanmazsın piskoloji üzerine yapmak istiyorsun galiba o konu hakkında bi bilgim yok.başarılar

  23. gamze :

    SERENA teşekkür ederim. Peki üniversitelerde ensti.kabul edilmede yaş sınırı var mı? Tezli veya tezsiz yüksek lisansda yabancı dilinde çok iyi olması gerekiyor mu?

    MASTER a sorum olacak.Üniverstilere gidenlerin hocalarının peşinde notunu yükseltmek için koşanları hiç mi görmemiş?hocaların dersine giren tanıyan ne tür sorulara ağırlık verdiğini bilmek vs öğrenciler için ayrıcalıktır. Aöf mezunları da bir işte çalışarak giriyorlar.hatta sınav çalışmak için işyerinden izin almakta zorlananlar var.Ve aöf giden 47 de 49 da kalır bilgisayar yuvarlama yapmıyor.Amacım örgün okuyanları küçümsemek değil ki böyle olmadığını anlamak çok zor değil. Ayrıca aöf den ders çalışmadan geçen yoktur. öyle diyen varsa havadır.bu da o havayı alanların sorunudur.

  24. serena :

    yaş sınırı bildiğim kadarıyla yok.tezlide ingilizce önemli kpds den 50 puanı geçmen lazım başvurabilmen için,tezsizde kpds aramıyolar ama sen yinede çalış herdurumda ing önemli.ben başladım hedefim önce tezli yüksek lisans yapmak olmazsa işe beşledıktan sonra tezsiz yapmayı düşünüyorum çünkü tezsizler ücretli.

  25. cansu :

    Aöf mezunu olup tabi lisans mezunu olmak şartı ile yüksek lisans yapılabilir. Tezli yada tezsiz.Bunun için ales puanı en 70 lazım tezli ise birazdaha garantilemek içinde kpds-üds puanları birde üniverstelerin yaptığı mülakatlara hazırlanmak lazım.Tezlide ales ve yabancı dil puanları önmli katkısı oluyor.

  26. yolgeçen :

    maşallah.. yorumlar bomba gibi… bilgiden ziyade bazı mesajlar kavga dövüş.
    bilgi verenlere teşekkür ederim.
    sözlü düelloyu da bırakalım zaten dünyada yeterince kalabalık var birde biz eklenmeyelim.

  27. yelloz :

    MERHABA ARKADAŞLAR.BENDE AÖF İŞLETME MEZUNUYUM VE YÜKSEK LİSANS YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM.SORUM ÜDS İÇİN ÖNEREBİLECEĞİNİZ YARDIMCI KİTAPLAR VARMI.İNG ÇOK İYİ DEĞİL.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRELER VE TÜM ARKADAŞLARA BAŞARILAR .

    NEREYE GİTTİĞİNİ BİLEN İNSANA DÜNYA ÇEKİLİR YOL VERİRMİŞ:)))

  28. serena :

    ben daha önce kpds düşünüyodum ama kpds de memurlar dil tazminatı almak için de girdikleri için daha zor olabilir oysa üds sadece ünv. te olduğu için daha kolay geldi. o yüzden üds ye giricem . ama her iki sınavda da paragraf önemli yer tutuyor o yüzden reader at work kitabı bulmaya çalışıyorum bazı yerlere baktım kitapçılara izmitte bulunmuyo pek olmazsa internetten indirmeyi düşünüyyorum. tavsiye ederim .üdsa den 50 yi geçmiş arkadaşlarımdan da tavsiye edenler oldu

  29. yelloz :

    teşekkürederim serena:))

  30. FURKAN :

    YAHU BEN ANLAMIYORUM BU AÖF Yİ KÜÇÜK GÖRENLERİ ADAM İLKOKUL VEYA LİSE MEZUNU OLARAK BİLE AÖF Yİ KÜÇÜK GÖRÜYOR ULAN SIKIYSA SEN DE OKUSANA O BEĞENMEDİĞİN AÖF Yİ .BENDE KAMU YÖNETİMİ MEZUNUYUM VE AMACIM KAYMAKAMLIK VEYA MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAVLARINDA BAŞARI GÖSTERİP YOLUMA DEVAM ETMEK İNŞAALLAH OLACAĞINA İNANIYORUM.NİTEKİM ÖRGÜN MEZUNLARINDAN BİLE MALİ MÜŞAVİR OLAN GÜÇ BELA ÇIKARKEN BİZE KURSTA MUHASEBE DERSİ VEREN HOCA AÖF İŞLETME MEZUNU MALİ MÜŞAVİRDİ.YANİ DEMEM O Kİ HERŞEY SİZİN AZMİNİZE BAĞLI ÖYLE KULAKTAN DOLMA SAÇMA SAPAN LAFLARA TAKILMAYIN. İNANIN VE AZMEDİN GERİSİ GELECEKTİR.HERKESE HAYAT YOLUNDA BAŞARILAR …

  31. nira :

    aöf mezunu olarak araştırma görevlisi olmak istiyorum diploma puanı ne kadar istiyorlar benim ki 61,75 olur mu acaba..

  32. sıra :

    a.ö.f okumaktan bende gurur duyuyorum hem çalışıyorum hemde okulu bıtırmeye ç.alışıyorum yüksek lısansta yapılabiliyormuş benım amacım 4 yıllık fakülte bıtırmektı herkes hakkını savunuyor ya bızım hakkımız ben muhasebe yanı ticaret lisesi okudum fakat bu son olaylardan sonra puanımız kırılıyordu 0.8 le çarpılırken normal bırı bızımkı 0,3 ile çarpılıp yarışın dıyorlardı aslında ben muhasebe temelı almış ve işletmeyle devat etmek ısteyen bırıydım ne yazıkkı yasa buna ızın vermıyor meslek olmamız nedenıyle bızıde bır ımam hatıplı ıle karşilaştırıp meslek derslerımızı gördüğümüz halde örgun okuyamıyorum hangı haktan bahsedıyorsunuz peki bizimn haksızlığımız şatları sonuna kadar zorlayıp okuyoruz bence araç değildir önemli olan başarmak isteyen insan amacına ulaşır diğer master arkadaşın soyledıklerıde boş şeyler ıyı araştır hangi çağda yaşıyoruz boş konuşuyorsun …

  33. serdar :

    aöf mezunuyum yurtdisina goc ettim masterimi finlandiyada yaptim. su an nokia da risk degerlendiriyorum.
    aöf de cebellesirken arkadaslarim havasini atiyordu “biz örgun egitimliyiz” diye. hepsi askere gitti geldi abuk subuk islerle ugrasti.

    AÖF’den isterseniz öyle bir faydalanabilirsiniz ki akliniz felleginiz sasar.

  34. kandemir :

    Selamlar arkadaşlar..
    Ben de bir Aöf Kamu Yönetimi mezunuyum ama ben sizin gibi örgün ile açıköğretimi bir tutmayacağım. Bir çoğumuz aöf yi tercih değil zorunlu kaldığımız için bitirdik. Ben pişmanmıyım evet pişmanım öss ye gerekli çalışmayı gösteremediğimiz aöf bitirdik. Amma bende kararlıyım ales ile inşallah yüksek lisans yapma arzum var aynı zamanda da müşavirlik ruhsatı almayı planlıyorum.. .. Finlandiya da okuyan arkadaş (SERDAR) SENDEN BİLGİ ALMAK İSTİYORUM KARDEŞİM BÜYÜK BİR İHTİMAL SANA ULAŞAMAYICAĞIM DA SİTE YETKİLİLERİNDE MAİL ADRESİN OLDUĞU İÇİN ONLARA SESLENİYORUM LÜTFEN MAİL ADRESİNE BU MESAJI GÖNDERİN..

  35. DÜNYA GEZGİNİ :

    BEN SİİRT ÜNV. ELEKTRİK BÖLÜMÜ MEZUNUYUM VE ŞUAN A.Ö.F İŞLETME BÖLÜMÜ HAZIRLIK SINIFINDA OKUMAKTAYIM.ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM; EMİN OLABİLİRSİNİZ Kİ ÖRGÜN EĞİTİMDEN (EĞİTİM OLARAK TABİ)HİÇ BİR FARKI YOK.ÖRGÜN EĞİTİMDEKİ GİBİ OTURUP DERSLERİME ÇALIŞIP VE (İNTERNETTEN)DİNLİYORUM.DEĞERLİ HOCALARIMIZADA TEŞEKÜRLERİMİ SUNARIM.

  36. tuğçe :

    bende aöften maliye okuyup yükseklisans yapmak istiyorum birde sorum şu kpds ile üds arasındaki fark ne korkutuyorlar aöften yükseklisans mı olur diye bilgilendirirseniz sevinirim

  37. PINAR :

    YORUMLARI OKUDUM SİNİR OLMAMAK MÜMKÜN DEĞİL.. AÖF OKUMAYI KOLAY SANAN ARKADAŞLAR. BUYRUN DENEYİN. BEN AÖF İŞLET 1. SINIFTAN BAŞLADIM VE HERSENE SORUNSUZ GEÇTİM 4 YILDA MEZUN OLDUM. SORARIM SANA SENİ 15 ÖĞRETMEN BİR DERS ÖĞRETMEYE ÇALIŞIRKEN BEN GÜNDÜZ BİR FİRMADA ÇALIŞTIM GECE İSE KENDİ ÖĞRETMENLİĞİMİ YAPTIM HEM ÖĞRETMEN HEM ÖĞÜRENCİ OLDUM. VAY BE KÜÇÜK BEYİNLİ İNSANLAR SİZDEN ÇOK BİZE HAK VERİLMELİ. SEN NE SANIYORSUN Kİ.. BUYUR GEL BENİMLE BİRLKİKTE AÖF OKU VE SABAH 5 LERE KADAR DERS ÇALIŞ… ANLARSIN AÖF Lİ OLMAK NE DEMEK.SABAHTA 7,3 DA KALKIP OKULA GİTMEYECEKSİN İŞE GİDECEKSİN HEY BE KARDEŞŞŞŞ….

  38. safiye :

    Arkadaşlar merhaba!
    AÖF Kamu Yönetimi mezunuyum.Ortalamam 71.50 Arzu ettiğim ise yüksek lisans için psikoloji bölümü.Çok araştırdım sonuç olarak farklı lisans çıkışlı bir kişiyi ancak İst.Tic.Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji alanına alabiliyorlar.Diğer tüm vakıf üniversiteleri ancak lisansı psikoloji olma zorunluluğunu şart koymuşlar!Örgün için bu saatten sonra hiç vaktim yok!Zaten ilk dönem bilimsel hazırlık dersleri alınıyor.Aldığınız ders başına ödeme yapabiliyorsunuz.Canımı sıkan ALES EA 55 barajı mat konusunda sıkıntılı bir geçmişim olduğundan korkum var neyseki Tasarıya kaydoldum 5Eylülde kurs başlıyor elimdne geleni yapıp mattan en az 20 net çıkarmam lazım:(Lakin istenirse insanoğlunun yapamayacağı hiçbirşey yoktur.Herşey azimden ibaret!İlginç olansa tüm gönderileri okudum ve AÖF çıkışlı bir kişinin BEN ALESİ GEÇTİM ŞİMDİ DOKTORA YAPIYORUM diyebileni görmedim hep birilerinden kulaktan duyma o girmiş bu girmiş sözleri var.LÜTFEN ALESİ GEÇMİŞ SAYISAL KONUSUNDA GECER NOT ALMIŞ BİR ARKADAS MOTİVASYON ARTTIRICI BİR ÖNERİDE BULUNURSA SEVİNİRİM….HERKESE KOLAY GELSİN.AÖF okumak zor değil!Zor olan kendi emeğinle ayakta kalıp parasal konuda kimsenin faydasını almadan eğitime tutunabilmektir.Bende tekbaşına olanlardanım.YILMAK YOK!YOLA DEVAM…

  39. ayşin :

    merhaba arkadaşlar özellikle safiye arkadaşıma cvp olsun diye yazıyorum.bende AÖF okul öncesi öğretmenliği mezunuyum.ALES e girdim 71 puan aldım şimdide bir yüksek okulda öğretim görevlisi olarak başladım.İşimde yeniyim her işin bir zorluğu var. yüksek lisansımı çalışarak yapacağım.UDSye girip 50 puan almam lazım bunun için çalışmaya başladım.bundan daha somut örnek olabilir mi safiye arkadaş?insanın başaramayacağı şey yoktur en büyük tavsiyem yılmadan sürekli bu konularda araştırma yapmak olacak..

  40. dersimli :

    merhaba arkadaşlar bende aöf okul öncesi öğretmenliği mezunuyum ve şuan yüksek lisansa hazırlanıcam.tayin için tek şansım bu ama yapabilir miyim bu konuda biraz tedirginim ama kpss dahil her sınavı başarıyla atlattıysak bunuda yapabiliriz.fakat aklıma takılan şudur farklı bölümden yaparsak şansımız azmıdır?…

  41. meltem :

    selam arkadaslar size katılıyorum haklısınız açıkögretım okumak zor cidden ben biyoloji ögretmeniyim ama ikinci üniversiteyide atanamadıgım için secmek zorunda kaldım şuanda da aöf işletme son sınıf ögrencısıyım ve işletme den yüksek lisans yapmayı düsünüyorum bende sizler gibi aöf yüksek lisans bölümlerini acsa aslında iyi olur bunun için birlik olmamız gerekli arkanızdayım ne yapılması gerekıyorsa yapalım hep birlikte….

  42. dişi kurt :

    slm arkadaşlar bende aöf işletme mezunuyum ve alese başvurmak istiyorum ancak sayısal 2 falan var galiba matla aram çok iyi olmadıgı için korkuyorum biraz benim kaç puan almam lazım acaba ayrıca bazıları aöf okuyanları yeterli puan alsalar dahi mülakatta eliyorlar diyorlar bunun dogruluk payı varmıdır bilgilendirirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkürler

  43. sultan yılmaz :

    arkadaşlar örgünde okul öncesi öğr.ve aöfde iise sosyoloji okuyorum.ve diyorumki aöfde okumak alnımın damarı çatlıyo..örgünden daha zor ve kitapları çok seviyeli beni geliştiren ise aöf örgün okuyupda havaya girenler için yazıyorum.

  44. sevgi :

    Merhabalar.. genel anlamda aöf,örgün tartismasi yapilmis.. Yuksek lisans hakkinda pek bir bilgi verilmemis.. Oncelikle hem orgun hemde aof okuyan biri olarak (iki yil orgun okuduktan sonra dikey gecisle iki yil aof) aradaki farki gayet iyi biliyorum.. Orgundeyken zayif not aldigimiz derslerde odev,sunum v.s. hazirlayarak notlarimizi iyilestirebiliyorduk… Ancak aofte boyle birsey soz konusu degil 49 puanla kalabiliyorsun..Ayrica orgunde gezip tozup okuduk ekmek elden su golden yasadik kimse bunu inkar edemez.. Ancak hem calisip hem okumak ustelikte evliyseniz cok zor.. Yukseklisans icin Alese girip iyi bir not almaniz gerekiyor 70 ve uzeri notlar sizi kurtarir.. Bazi okullar Uds ister bazilari istemez yada bolume gore degisir.. Okul ortalamasi 2.5 olmasi gerekir genelde bircok univ. ister (ist.içi).. Birde mulakat vardirki en cok ter dokeceginiz yer burasidir.. Eger kendinize guveniniz tamsa sorun yasamazsiniz. Mulakatlarda aof,orgun ayrimi yapilmaz ancak farkinida ortaya koymayi beklerler sadece soyle bir ayrim vardir okul once kendi tanidigi bildigi ogrencisini almak ister burada kaderiniz sizin elinizdedir eger siz o kisiden daha iyi cevaplar verirseniz emin olunki sizi secerler..Mulakata duzgun kiyafetlerle gidin gosteristen uzak durun.. Sorulara sakin cevap verin kendinizden emin olun yeter.. Bilmiyorsaniz bilmiyorum deyin sakin uydurmaya kalkismayin sonunuz kotu olur rezil ederler karsinizdaki profosor kitlesi.. okullar yilda ikikez duyuruyla ogrenci basvurusu alirlar bazi okullar yilda bir alir bunu takip etmek icin sitelerine bakacaksiniz surekli..Bunlari aof isletme mezunu tezli yuksek lisans yapan biri olarak soyluyorum.. siz kendinize guvenin gerisi gelir..

  45. nursen çağlar :

    slm arkadaşlar ben halkla ilişkiler 2.sınıftayım kamuya sınavsız geçiş varmı idealim kaymakamlık işallah herkese başarılar dilerim

  46. wahdet :

    merhaba arkadaslar.. farz-ı muhal dünyaya tekrar gelsem, tekrar aöf okurum. gerçi 50 ye ramak kala sınıf tekrarı yaptığım çok olmuştur ama, yine de aöf yi seviyorum :)bu arada yorumları çok beğendim herkes hayallerini paylaşmış ne güzel.. ben de psikoloji alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. aöf psikoloji olsa onu da okurdum 🙂 Acaba kamu yönetimi mezunları psikolojiden yüksek lisans yapabiliyorlar mı? yukarıda bir kişi daha sormuş benzer bir soruyu ama yorumlar arasında açıklayıcı bir cevap göremedim. bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.. herkese başarılar dilerim Allah gönlümüze göre versin 🙂

  47. samet :

    açık öğretim mezunu olmak tamamen gayret,yüksek kondüksiyon,azim isteyen bir iş,mezun olanları tebrik ediyorum.bende işletme 3 sınıf öğrencisiyim,öğrenci arkadaşlarıma kolay gelsin.

  48. emine :

    selam arkadaşlar.açıköğretimi küçümseyenlere şaşıyorum. ben örgünde okudum. örgünü bitirmek çantada keklikti. ama aöf öyle değil. geçtimmi diye korkuyla açıyorum neti. kısmetse bende yükseköğrenime geçmek istiyorum. direkt doktorada yapabiliyormuşuz. :))) Allah hepimizin yolunu açık etsin 🙂

  49. emine :

    finlandiyada master yapan serdar bey, Ales olmadan başvurabiliyor muyuz oradaki okullara? :\

  50. emine :

    Wahdet arkadaş,psikoloji yükseklisansı için üniversitelerin sayfalarına girip bakabilirsin. şartları yazıyorlar.

  51. selvi :

    merhaba sevgi hanım bende şu an aöf 3. sınıfı bitirdim ve kasımda alese girip inşallah 2013te tezli yüksek lisans yapmak istiyorum 3 yılın ortalaması 87 falan(daha 3.sınıf final sonuçları açıklanmadı ama tahmini ortalamam 87 olacak) sizin ortalamanız kaçtı ve hangi okulda arastırma görevlisi olarak çalışıyorsunuz beni bu konuda bilgilendirirseniz inanın çok sevinirim çünkü birebir konuşup herşeyi birinci ağızdan öğrenmek istiyorum çünkü herkes çok şey söylüyo ama sizin gibi işin içinde olan birisinden duymak daha iyi olacak ben ve benim gibiler için bi de eğer mümkünse sizinle konuşmayı çok isterim eğer sizde isterseniz site görevlileride izin verirse sizinle bi şekilde irtibata geçmek isterim iyi günler.

  52. selma :

    2 yıllık grafik tasarım mezunu- yüksek lisans yapabilirmi -bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum
    teşekkürler

  53. özlem :

    MASTER ARKADAŞA SESLENİYORUM ..MADDİ DURUMUMUZ ÇOK İYİ VE BENDE AÖF OKUYORUM …OKUDUĞUN BÖLÜM NE OLURSA OLSUN İNSAN KENDİNİ YETŞTİRMEDİKTEN SONRA CANSIZ BİR BİTKİDEN FARKI OLMAZ…BEN ÇALIŞIYORUM VE AÖF OKUYORUM AMA ŞUAN ÖYLE İNSANLARLA KARŞI KARŞIYAYIM Kİ 5 YIL ÖRGÜN PKUYUP HALA İKİ KELİMEYİ YN YANA GETİREMİYOR EEE ŞİMDİ SEN GELDE BU İNSANLA ÇALIŞIP OKUYANI KIYASLA ….

  54. mert :

    merhaba ben 2 yıllık işletme mezunuyum açıktan 4e tamamlamayı düşünüyorum. acaba işletmeden dewam mı ediyim yoksa başka bir bölümden mi dewam edeyim bana bi yardımcı olurmusunz? bide bana yol gösterirmisinz ierisi için yükselebileceğim en üst noktaya ulaşmam için hangi sınawlara girmeliym hangi yolları kattetmem gerekir? şimdiden teşekkürler…

  55. hande :

    merhaba arkadaşlar ben bu yıl girdim alese 3 hafta öncede puanlar açıklandı 81 sözel puanım türk dili ve edebiyatı istiyorum ama başvuramadım hiç bir üniversiteye istanbulda dil aramayan tek üniversite marmara o da bölüm açmamış eğer diliniz varsa alırlar bende aöf mezunuyum fakat üniversiteler kendi mezunlarına öncelik tanıyor mülakatların cok zor olduğunu duydum umudumu kaybetmedim dil kursuna gidip bahar döneminde başvyrcam okullara ales zor bir sınav değil matematikten anlamayan arkadaşlar üzülmesin ben hiç matematik çözmedim sadece 100 tane sözel sorusu çözdüm 81 aldım bi ay evde kendim hazırlandım kitaptan umarım herkes hayallerini gerçekleştirir bide 2 yıllık örgün okuyan arkadaşlar kendi üniversitelerinin yüksek lisans programlarına başvururlarsa sansları daha yüksek hocalarınızdan referans mektubu alıp jüriye sunmanız etkileyici olacaktır

  56. damla :

    selma daha lisans bitirmeyen bi insan nasıl yükseklisans yapabilir arkadaşım biraz mantıklı olun.

  57. Nar :

    Arkadaşlar bende açık öğretim edebiyat okuyorum 2. Sınıfa geçtim derlerim iyi iki dönem de onur belgeleri aldım acaba aLese faydası olur mu?

  58. çiğdem :

    yorumların hepsini okudum.ben şuanda aöf kamu yönetimi 2.sınıf öğrencisiyim aynı zamanda da adnan menderes üniversitesi halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünü kazandım.. ben örgünde okumayı çok istedim ama olmadı şuanda da öyle kazandım ama gidemiyorum……. bazıları sanıyorlarki biz üniversiteyi kazanamadık yerleşemedik o yüzden aöf okuyoruz..öyle deyil hayat herkese eşit davranmıyor benim sizden ricam arkadaşların umutlarını kırmayın…………

  59. zeynep :

    merhaba …bende aof de işletme okuyorum 4 sınıf olacagım .orgun de okumak kolay bırebır egıtım alıyosun onuda okudum ama olmadı sımdı daha umutluyum aof de okuyorum okumak zor ama daha azımlıyım ….arkadaslar kım ne derse desın sadece çalısan emek veren kazanıyor …hıc bır sey zor degıldır yeterkı ısteyın ….sıhhatımız yerınde olsun herkese basarılar….zeynep

  60. arif orhan :

    arkadaşlar yoruymlarınızı okudum çok güzel şeyler yazılmış bende düşüncelerimi ifade etmek istiyorum ben 2011 trakya üniversitesi dış ticaret mezunyum okulum biter bitmez gümrük müşavirliğinde işe başladım ve aöf den devam ediyorum son sınıfa geçtim aynı zamanda müşavirlik stajımı başlattım eğer örgünde okusaydım hayat beni 2 yıl daha geriye atacaktı hiç olmazsa çalışıyorum bir araba alabilecek param var bunlar açöf li olmanın nimetleri ha bu arada dgs sınavına girdim bir çok yer gelebiliyor ama gerek yok ha birde kardeşim üniversite okuyor ona her ay para yolluyorum master kardeş bide baba parası yemek yok elhamdüülilllah

  61. GİZEM :

    selam arkadaşlar ben işletme mezunuyum edebiyat yüksek lisans yapmak istiyorum yapabilir miyim. ayrıca yüksek lisans yaptığım da öğretmen olarAK MEB ATANABİLİR MİYİM LÜTFEN CEVAP YAZARSANIZ SEVİNİRİM..

  62. behcet :

    arkadaşlar ben ilkokulu açık ortaokulu açık liseyi açık ve aof adaletten mezun oldum lisans tamamlamak istiyorum acaba hangi bölümü etrcih edeyim çünkü alese girmeyi düşünyorum

  63. emrah :

    arkadaşlar merhaba..ben aöf işletme mezunuyum.yüksek lisansta mühendislik alanlarına başvurma şansım varmıdır..

  64. naz :

    ben iktisat i.ö ikinci sınıftayım bi SORUM olacak açıktan okumaya karar verdim.aöf ‘ne yatay geçiş yapabiliyor muyum cevaplarsanız sevinirim…ACİL..

  65. Ceyda :

    Merhaba arkadaslar ben acikogretim sosyal hizmetler lisans ogrencisiyim okul bittikten sonra yuksek lisans yapabilirmiyim yardımcı olurmuşsunuz lütfen ?

  66. Dokuzlu Zayıflama Çayı :

    Okumak boşuna ya ticaret yapın …

  67. ilknur :

    merhaba;ben aöf işletme mezunuyum yuksek lisans için okul ortalaması baz alınmıyor ve 55 puan ussu almak gerektıgını duydum bılgısı olan arkadaşlar yardımcı olabılırmı lütfen

  68. Selin :

    Açıköğretim önlisans Sosyal Bilimler mezunuyum. Bu sene açıköğretim Sosyoloji 3. sınıftan devam ediyorum. Sosyolojiyi de bitirirsem yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Bikaç gündür, Aöf mezunlarının öğretmen olabilme şansı var mı diye internette araştırıyorum. Net bir bilgiye ulaşamadım. Aöf bürosunu aradım, sordum. Evet ya da hayır gibi net bir cevap vermedi. Aöf mezunlarının öğretmen olabilmesiyle ilgili bilgisi olan var mı? Teşekkürler. 🙂

  69. hacer :

    slm arkadaşlar bende aöf mezunuyum ve 4 yıllık öğrt.nim ve kendimle gurur duyuyorum.Eğerki gerçekten biryerlere gelmek istiyorsan önemli olan ne mezunu olduğun değil alanında ne kadar başarılı olduğundur.Arkadaşlar şunuda unutmayalım ki devlet dairesinde çalışırken kimse sana sen aöf mezunusun deyipte maaşını eksik vermiyor bu aöf mezunlarını küçümseyenler bu yorumlarla kendini küçültüyor. ayrıca bende yüksek lisans düşünüyorum ve bunu da başaracam….Hayatı adaletli yaşayan herkese başarılar….

  70. sami :

    iyi günler.ben işletme 4.sınıf öğrencisiyim.inşallah bu sene mezun olmayı düşünüyorum.ama bu işler düşünmekle veya master arkadaşımızın dediği gibi kolaylıkla olmuyor. bu sene sistemde değişti.ne olacak kimse bilmiyor.günlük ders çalışma disiplini edinmekte pek kolay değil.birde kitaplarda çok seviyeli anlamakta’da güçlük çeken arkadaşları tanıyorum. ama buradan bütün aöf öğrencilerine sesleniyorum. ders çalışmayı bırakmayın. inşallah hepimiz hayatta muvaffak oluruz.

  71. fanfan :

    size kısaca söyliyim. 26 yaşında açıkliseden mezun oldum. 4 senede açıköğretim fakültesi tarih bölümünü bitirdim. şimmdide piskoloji master yapıyorum. kimin ne dediği değil sizin ne istediğiniz önemli.
    gerçekten istiyomusun? o halde git ve al! hepsi bu.

  72. Bahar :

    Merhaba Arkadaslar..Örgün 2 yıl buro okudum acıktan devam edıyorum işletme..bittikten sonra yuksek lısans yapmayı dusunuyorum bunun için ne gereklı önce okulu bıtır demenızı duyuyorum sankı =) ama bılgım olsun ıstıyorum ales kpds felan hiçbirinden bilgim yok acıkcası … ben bu zaamana kadar calısmadan gectım nasıl oldu bılmıyorum mat felan temel yok bıldııgnız bı sıte felan varm ıcalısabılcegım temeldenbaslayarak..önerılerınızı beklıyorum lutfen..

  73. neosit :

    fanfan merhaba.aöf felsefe 3. sınıftayım.üds ve ales’e hazırlanıyorum.ortalama 80’in üzerinde gelir büyük ihtimalle. sosyal psikoloji master’ı düşünüyorum.mülakattan biraz bahsedersen çok memnun olurum.
    saygılar.

  74. fatma :

    mrb arkadaşlar ben a.ö.f iktisat son sınıfım birinci dönem kaydımı yaptırmadığım için okulum bir dönem uzadı.bu senede kpss sadece öğretmen alımlkarında olduğunu gördüm alese baişvurmak istiyorum.yds ye de girmem gerekiomu.bilgi veren çıkarsa sevinirim…ve ayrıca a.ö.f küçümseyen arkadaş ben örgün öğretimi, biitrip daha sonra a.ö.f egeçmiş biir olarak san şunu söliim a.ö.f daha zor ve senin ders çalışma sürenden daha fazla ders çalışıoruz biz..seni şiddetle kınıorum..ve işine bakamnı öneriyorum..

  75. aysel :

    okul öncesi okuyan arkadaşlar ben 2 yıllık üniyi bitirdim.dikey gecişle aöfye geçtim.Bu sene bitecek ama benim bütle geçtiğim dersler var.yüksek lisans yapabiliyor muyum.tsk ederim.

  76. mert :

    merhaba,

    2003 AÖF iktisat mezunu olarak birşeyler yazmak istedim.

    2003-2008 arası dönemde oldukça çok çabalar harcadım, kendimi geliştirmek için. Öncellikle sadece kendi çabalarım ile LES’i geçip Kadir Has Üniversitesi İşletme Yüksek lisansına girdim ve iyi bir ortalama ile bitirdim.Burada özellikle Devlet Üniversitelerinden derse gelen hocalara kendimi gösterdim.İyi referanslar aldım.Kendimi sevdirdim.Bu süre içinde, yaklaşık bir yıl genel ingilizce ve daha sonra profiency sınavları için kurslara katıldım.2006 yılında KPDS den 55 aldım ve Marmara Üni. İktisat Politikası doktora programına kabul edildim. BİR AÖF MEZUNU OLARAK SPK İLERİ DÜZEY LİSANS BELGESİNİ TEK SEFERDE ALDIM.

    2008 yılında Devlet Bankasının uzman yardımcısı sınavını kazandım. Bir AÖF mezunu olarak 243 içinden , 20. sırada girdim, İstanbul’da….ve şuan halen Uzman olarak görevime devam ediyorum.

    Şuan çevreme baktığımda, tek AÖF mezunu Uzman benim çalıştığım birimde….Çevremde Marmara, İstanbul, anadolu, Konya vb. Üniversitelerden mezun bir çok kişi var…Yöneticiler dahil, SPK ileri düzey lisansı olan veya KPDS den 88 puanı olan hiç bir kimse yok:))(bu arada mayıs 2012 de 88 aldım) yani, okulu bitirip iş yaşamına girdiğinizde herşey çok farklı arkadaşlar…ne diplomalar almış insanların hiç bir bilgisi yok…şaşıp kalıyorsunuz…en son bakılacak şey diploma…:) önemli olan kendini geliştirmek!! belgeler almak!!! örgün mezunları benim altımda bir unvanla çalışıyor, gerçekler böyle….ingilizce bir döküman geldiğinde, aöf mezunu olarak ben çeviri yapıyorum:) örgün mezunu arkadaşlar maalesef yardımcı olamıyor! yani herşey göreceli….İYİ, KALİTELİ AÖF MEZUNU VE İYİ ÖRGÜN MEZUNU OLAY! yine bir örnek, aöf kamu yönetimi mezunu, kadir has işletme mastır mezunu arkadaşım, GYTE işletme doktorasını bitirdi. Tabiki bu bir istisna…çünkü GYTE işletme çok zor bir bölüm…ama çok çalışkandı ve kendini sevdirdi…bu olay iyi bir gösterge!

    Sonuç olarak, kimse kendini üzmesin…iş hayatı, akademik hayat dahil, herşey referanstır….neler neler görüyorsunuz iş hayatında…

    ayrıca şuan 2.üniversite olarak AÖF uluslarası ilişkiler 1.sınıftayım. ilk dönem ortalamam 3,91…yeterki çalışın, umudunuzu kaybetmeyin…

  77. mert :

    yani bazıları atıp tutarken, bunları dikkate alsın….herşey göründüğü gibi değil….ama tabiki bizler, yani AÖF mezunları olarak kendimizi geliştirmeli, adam gibi ders çalışmalı ve öğrenmeliyiz.Ayrıca ayrımcılık varsada, bunu yine biz çözebiliriz…siyasilere sesimizi duyurmalıyız…Ama şunu unutmayın, YABANCI DİL, YABANCI DİL!! en önemlisi…ama hakkı ile öğrenirseniz….sınavlara girip iyi puanlar alırsanız…yani ne sadece aöf bitirmek, nede örgün bitirmek bişey ifade etmiyor…kpss, banka sınavları vb. sınavlar hayatı belirleyen..bu sınavlarda da aöf veya örgün, iyi ders çalışanlar başarılı oluyor. Bir rusçanız olsun, veya çinceniz…kim bakar sizin diplomanıza:) böyle düşünün….

  78. karakoç :

    bir şeyi merak ediyorum açık öğretim işletme mezunuyum yük.lisans yapmak istiyorum ing çok az şansım nedir ayrıca sınavdan sonra yani aldığım puan doğrultusunda adım adım ne yapmak gerktiğini bilen varsa lütfen anlatabilir mi..

  79. karakoç :

    ing olmazsa olmaz mı yüksek lisans ta ..

  80. küreoğlu :

    Arkadaşlar ben turizm işletmeciliği okuyorum örgün olarak ama. bunu açıköğretime çevirip o şekilde devam ete şansım var mı ? yardımcı olabilir misiniz.

  81. TUĞÇE :

    ARKADAŞLAR MERHABA BEN AÖF OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ 2.SINIF ÖĞRENCİSİYİM.OKULUM BİTİNCE YÜKSEK LİSANS YAPMAK İSTİYORUM VE BU KONU HAKKINDA PEK Bİ BİLGİM YOK.GERÇEKTEN BİLGİSİ OLANLAR PAYLAŞIRSA ÇOK SEVİNİRİM YÜKSEK LİSANSIMI SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ OLARAK YAPABİLİR MİYİM?
    AYRICA AÖF OKUYUPTA YÜKSEK LİSANS,MASTER YAPAN ARKADAŞLARI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM…AÖF Yİ KÜÇÜMSEYENLERİ DE ESEFLE KINIYORUM!..

  82. mert :

    sevgili karakoç,

    önce ales’e girmen gerek….istersen bir ales kursuna git. tabiki referansın varsa, alesden 55’i geçersende girersin…işler biraz farklı…yüksek lisans için ingilizce gerekli değil..ama iyi bir puanın olursa, sana çok artısı olur.ayrıca teorik olarak ana kitapları gözden geçir ve güncel takipler yap…şansın artacaktır…

  83. Büşş :

    Ben örgün öğretim okuyorum kardeşim için araştırma yaparken okuduklarıma bakın!!
    İnsanların birbirini ezme gayesini anlamış değilim.Sen örgün okursun o okumaz hatta sen okursun kardeşin fedakarlık yapıp örgün değilde açık öğretim okur ZEKAYLA ilgisi yok şartlar böyle gelişebilir,burası Türkiye şartlar belli prens yada prenses değiliz herkes haddini bilsin faydalı birey olmaya çalışsın sadece kendine milletine vatanına!

  84. fahriye :

    Arkadaslar merhaba ben de acikogretim isletme mezunuyum.
    Esimin okulu dolayisi ile bir donem abd de bulunduk.Orada bile acikogretim mezunu olup doktora yapanlar vardi.Yuksek lisans yapmak istiyorsaniz avantajlarinizin olmasi gerekiyor mesela iyi bir okul ortalamasi, iyi derecede ingilizce,iyi bir ales puani gibi… Eger yuksek lisans yapmak istiyorsaniz bunlari halletmeniz lazim.
    basarilar

  85. melek :

    mert bey öncelikli hayran kaldım başarınıza ve devamını dileri çok mutlu oldum kendi adıma bende maddi sıkıntılar yüzünde örgün okuyamadım ve atatürk ünv. sosyoloji fak. aöf 1.sınıfım ve yüksek linans yapmak istiyorum

  86. talu :

    ne konuşuyonuz ayırdığınız zamana yazık

  87. tugay :

    evet master burası türkiye haklısın senin gibi örgün okuduğu için kendisini dünyayı kurtaracak ya da tarihe damgasını vurup adını altın harflerle yazdıracak bir bilim adamı bir mühendis,sosyolog,psikolog,ekonomist ya da buna benzer statülere sahip olacağını sanan ama ezberci sistemin sadece sınavlardan yüksek puanlar almak için yetiştirdiği ,sınavlardan yüksek puanlar almaktan başka hiç bir amacı ve ülküsü olmayan, sistemin robotlaştırdığı ve eğitim sisteminden haberi olmayan toplum kesimlerinin övgüsüyle kendisini birşey sanıp kibirlenen, bilgiye değil bilginin etiketine önem vererek bilginin değerini düşüren ve onu kavrayamayan insanlar o kadar çok ki. Hiç kibirlenmenize gerek yok size sorarım örgüncüler bu kadar büyük bir marifet gösteriyorlarda bu kadar mükemel ve donanımlı yetişiyorlarda bizim niçin bilime önemli katkıları olmuş dünyanın kullandığı bir buluşu olan dünyada öğretilen bir kuramı düşüncesi olan bilim adamımımız yetişmiyor neden hani nerde örgüncüler? ben hem örgün hemde aöf okuyan biri olarak söylüyorum ki hiç bir fark yok hatta sana şöyle söyleyim sen hem çalışıp hemde yardım edecek bir hoca olmadan bütün kitabı çalışmak zorunda kalan söf öğrencileri gibi olamassın insanların neden aöf okudukarını ya da okumak zorunda kaldıklarını bilmeden böyle yargılarda bulunmak çok yanlış bu da sizi çok donanımlı yapan örgün eğitiminizin size bu bilinci kazandıramadığını gösteriyor

  88. naz :

    arkadaşlar açıl cevap yazarsanız soruma yanıt…. 2013 aöf mezunuyum alese gırmek ıstıyorum diploma nottum kac olması gerekiyor yada ıyı puan alırsam eger master yapacağımız bolumler dıploma ortalamasının kac olmasını stıyorlar genelde açıl yanıt bekliyorum tşk…..

  89. Birkan :

    MErhaba arkadaşlar.

    Bem ikiyıllık örgün mezunuyum. Şimdik aöf uluslararası ilişkiler okuyorum örgünden dış ticaret okul birincisi bitirdim. Şimdik özel bir firmada bir yıldır bölümüm üzerine calışıom aöf 4 sınıf oldum meslek yüksek okullarında ögretimrevlisi olmak istiyorum . Olabilirmiyim yapmam gereknler neler ne olur bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi vermelerini rica ederim .

    ayrıca üst tarafta yapılan olumlu ve olumsuz bütün bilgi ve düşünce paylaşımınız cok güzel herşey gönlünüzce olun.

    Teşekkürler…

  90. murat :

    Finlandiyada Master yapmış Serdar Bey sizinle nasıl iletişime geçebilirim?

  91. Ceren Kokucu :

    Selamlar,yorumların hepsini okumadım ama yazıda sadece ALES ten bahsedilmiş… bir de YDS var dikkatinizi çekerim,göz ardı edilmesin.

  92. ece :

    mrb ben aöf önlisans sosyal hizmetler mezunuyum yine aöf 4 yıllık sosyal hizmetlere dikey geçiş sınavıyla geçiş yaparak 4 yıllığa tamamlayabilirmiyim? bilgi veren olursa sevinirim tşk

  93. gülçin :

    mrb arkadaşlar aöf lisans mezunuyum bölümüm iktisat kendimi daha da geliştirmek için master yapmak istiyorum fakat elle tutulabilir bir bilgi bulamadım netten ne yapmam gerekiyor master yapabilmem için hangi üniversitelerde açıktan master yapabilirim? açıktan master yapabiliyor muyum ? birde master için bölüm fark ediyor mu istediğimiz bölümü tercih edebiliyor muyuz ? bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi acaba teşekkür ederim şimdiden …

  94. akın :

    slm arkadaşlar aöf işletme mezunuyum ve kasımdaki ales sınavına gireceğim. sorum şu bu sinavda sözel sayısal ayrımı varzmı varsa aöf işletme hangisi oluyor?

  95. Mustafa :

    Gençler siz önünüze bakın,bırakın kim ne saçmalarsa saçmalasın,çalışın hatta çok çalışın,yabancı dilinizi geliştirin,farklı hobileriniz olsun ve bir gün göreceksiniz ki çok iyi yerlerdesiniz.Başarı sadece eğitimle alakalı değildir.Bana göre başarı doğru yerde,doğru zamanda,doğru insanlarla karşılaşmaktır.Örnek Steve Jobs;üniversite mezunu bile değildir ama binlerce üniversite mezunu çalışanı var,apple bir yılda 3 milyar dolar kar elde diyor.Ama bir yerlere gelipte nerden geldiğinizi unutmayın.Mazlumun yanında olun ki helal kazanın.

  96. mert :

    Melek Hanım,

    sağolun öncelikle…çalışmalarınıza devam edin…mezun olmak için değil, öğrenmek için çalışın…ama şunu unutmayalım! kendimizi ezdirmeyelim…icabında dekana , rektöre sürekli yazalım..tabi başarılı aöf mezunları olarak…herkes için geçerli değil bu tabiki..ben yükse ortalam ile mezun oluyorsam ve elimde daha iyi puanlar belgeler varsa, ben farklı olmalıyım…

  97. sevda :

    merhaba arkadaşlar bir konuda danısmak ıstıyorum aöf işletme mezünuyum aöf olarak yüksek lisans yapabilir miyim ?

  98. Serkan Deniz :

    Arkadaşlar Açık Öğretim’i küçümseyenlere sesleniyorum.
    Dün bilgisayarın odasına gittim. İçten duygusal etkileyici konuştum. X dersinden belki geçirebileceğini söyledi. Ne kalpliymiş benim bilgisayar hocam. Düşünün öyle atıp tutun. Derslere girersin. Devamsızlık yapmazsın. Hemşire düşersin de… Bilgisayara kalp koyamazsın.

    Metal Teknisyeni Serkan Deniz
    Bu arada 4 yıllık İşletme’de kıştan 2 dersim kaldı. Hedefim Gazi Yüksek Lisans ve ÖMSS’yi kazanmak…. Tabi çalışarak…

  99. mermaltar :

    Buradan MASTER’a sesleniyorum.
    Hangi düşünceyle acaba yorum yaptın? Anlaşılan gocunduğun bir durum var. Senin yarana tuz basmışız. Sen yapamamışsın biz yapmışız ağrına gitmiş. Oysa ki örgün öğretim mezunuydun değil mi? İşte aradaki fark bu. AÖF okumak örgün öğretimdeki gibi baba parası yiyip okuyup, yan gelip yattıktan sonra hoca peşinde koşup not dilenmeye benzemez.

    Ben de örgün öğretimde iki yıl Radyo TV Yayıncılığı bitirdim. Şimdi de 4 yıllık Açık Öğretim Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Örgün öğretimde yata yata geçtim sınıfımı ve bitirdim. Ama baktım bu bölüm bana göre değil Edebiyat okumaya karar verdim ve bölümü bitirene kadar neler çektim. Hem çalıştım, evlendim ve okudum bitirdim ama bitirene kadar neler çektim. Sınava çalışmadan geçemezsin. 12 saat ayakta çalışıp, gece yarısı eve geldikten sonra oturup ders çalışıp sınavlara girdim.

    Böyle, hakkıyla bitirdim ve nice benim gibi AÖFli de öyle bitiriyor okulunu. Şimdi bir bebek bekliyorum ve ALES’e girip insan kaynakları hakkında yüksek lisans yapacağım.

    Sizin gibilere -MASTER- inat yapacağım.

  100. Yasemin :

    Tarih Bölümü bitirdikten sonra yüksek lisans yapmam mı gerekiyor yoksa formasyon alıp öğretmen olabilir miyim

  101. Deniz Denizhan :

    @Sevda Hanım – Yapabilirsiniz. Ben de AÖF İşletme mezunuydum ve şu an tezli işletme yüksek lisans mezunuyum.

  102. Desire Çolak :

    ALES sınavına girmek için AÖF kaç yıl okumak gerekir, 2 yıl yeterli mi acaba?

  103. nazlı :

    merhaba arkadaşlar,liseden çocuk gelişimi,yüksek okul el sanatları.dikey geçişle aöf işletme bitirdim usta öğreticiyim,özellerde öğretmenlik yaptım işim bu aslında. çocuk gelişimi yüksek lisans yapabilirmyim bilgisi olan varsa cevap yazarsa memnun olurum

  104. mehmet :

    trabzon avrasya üniversitesinde 3. sınıf iktisatı bitirdim kaydımı okuldan alıpta açıktan 4. sınıfı bitirebilir miyim yardımcı olur musunuz

  105. RUVEYDA :

    ben eskısehır anadolu unıversıtesı adalet bolumunu bıtırdım ve sımdıkumu yonetım okuyup 4 yıllıga cıkarmak ıstıyorum acaba ben yuksek lısans yapabılıyormuyum ve nasıl bır yol ızlemelıyım tskklr acele cvp

  106. meltu :

    örgün eğitim gören biri 4 yıllık sosyal hizmetlere sınavsız geçiş yapabilir mi?

  107. meltu :

    örgün eğitim gören biri 4 yıllık sosyal hizmetlere sınavsız geçiş yapabilir mi? bilenler cevap verebilir mi?

  108. merve :

    merhaba ben 2 yıl örgün muhasebe okudumm aöfden işletmeye tamamladım.ales 2015 ilkbahar dönemi puanım 55 diploma not ortalamam 3,26 yds puanım yok yds istemeyen üniye girmek istiyorum sizce bu şartlar altında yüksek lisans yapabilirmiyim tesekkürler