Yusuf AtlamBatman‘da babasının yanında çaycılık yaparak ailesinin bütçesine katkı sağlayan Yusuf Atlam, kendi çabasıyla hazırlandığı ÖSS’de 350,500 puan alarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi‘ni kazandı.

  • 8 kardeşler, ailesinin 5. çocuğu…
  • Kendi imkânları ile ÖSS’ye hazırlandı, dershaneye gitmedi…

Yusuf Atlam’ı dinleyelim:

2 yıl önce mezun oldum. Sadece lise son sınıfta dershaneye gitme fırsatım oldu. Benim dışımda okuyan kardeşlerim olduğu için babamın beni dershaneye gönderme imkânı yoktu. ÖSS’yi kazanmak için gündüz babama yardım ettim, akşam da evde sabaha kadar çalıştım. Tıp fakültesini kazandım. Çok mutluyum. Ancak ailemin maddi imkânları yetersiz. Bu nedenle mutluluğumu yeterince yaşayamıyorum. Kayıt yaptıracak paramız bile yok. Eğer okuyabilirsem doktor olduktan sonra emekli oluncaya kadar Türkiye’nin en ücra yerlerinde çalışmaya hazırım. Yeter ki okuyabilmem için bana yardım yapılsın.

Baba Fikret Atlam’ı dinleyelim:

Maddi imkânsızlıklar içerisinde çocuk okutmak çok zor. Yusuf’un kaydının yapılması için en az 3 bin YTL lâzım. Şu ana kadar ancak İzmir’e gidiş geliş yol ücretini toplayabildik. Bu nedenle oğlumun başarısına pek sevinemedik.

Tebrikler Yusuf… Yolun açık olsun.

Azimle çalışan çaycı Yusuf da tıbbı kazandı [Zaman Avrupa]


1 Yorum... “Çay Ocağından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne – Yusuf Atlam”

  1. hakan :

    pffss o kadar zengın var memlekette yardım etseya