Cep Telefonu Yasak!Bu yıl yapılacak ÖSS sınavında bazı değişiklikler var. En önemli değişikliklerden biri “Cep telefonu ile gelen adaylar sınava alınmayacak!

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan bu konuda öğrencileri uyarıyor,

Bu senenin en önemli konusu, cep telefonu ile sınava gelmeyiniz. Çünkü cep telefonları ile baş edemiyoruz. Bir binada bin kişi sınava giriyorsa hepsi cep telefonu ile geliyor. Oradaki yetkililerin bu telefonları teslim alması, emanete koyması ve sonra karıştırmadan vermesi gerekiyor. Binbir türlü zorluk çıkıyor. Bazı adaylar telefonlarını vermeden içeri giriyor. Teknoloji günümüzde maalesef iyi yönlerinin yanı sıra kötü amaçla da mesela kopya çekmek için de kullanılabiliyor. Onun için bu sene cep telefonu ile sınava gireceğiniz binaya gelmek yasak. Cep telefonu ile gelirseniz sizi binaya almayabilirler. Emanete de almayacaklardır.

Diğer bir konuda Sınav Giriş Belgeleri. Sınav giriş belgeniz gelmedi ise ÖSYM’nin sınav merkezlerine giderek yeni bir belge çıkartabilirsiniz.

Ünal Yarımağan şöyle diyor,

Bizim amacımız dökümlerin en geç 7-8 Haziran’a kadar tamamlanması ve 10 Haziran’a kadar postaya verilmesi. İstanbul daha dökülmemiş bile olabilir.

Sınava giriş belgeleri gönderilmeye başlandı. 2-3 gün öncesine kadar bekleyin. Gelmeyen olursa her sınav merkezinde belge çıkartmak mümkün.

Açıkçası bana bu iş biraz sakat gibi geldi. 10 Haziran’da postaya verdiğiniz bir belge adayın eline 15 Haziran’a kadar nasıl ulaşacak?

Arkadaşlar en iyisi eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın, en az son 5 gün kala gidin bir ÖSYM merkezine – İstanbul için Üsküdar ve Beyazıt – ve yeni bir belge çıkarın.

ÖSSciler hepinize kolay gelsin.


Yoruma kapali...