Yedin Bitirdin Beni ÖSS!

22 Mayıs 2008

TostÖSS yaklaşıyor; öğrenciler de heyacan ve stres artıyor.

Kimisinin heyacanı tatlı bir heyacan… Çalıştılar, son denemelerde iyi puan aldılar ve kendilerini Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde hayal etmeye başladılar.

Kimisinin heyacanı stresle karışık, biraz da panik var. Şunu da çalışsaydım, bu konular bana zor geliyor. Ne yapsam acaba, sayısaldan vazgeçip sözeli mi girsem…

Nurettin Özdoğan
şu sıralarda öğrencilerin “Yedin bitirdin beni ÖSS!” modunda olduğunu söylüyor.

Mayıs ayı ÖSS’ye hazırlananlar için “Yedin bitirdin beni ÖSS!” modlarında geçer! Şimdiki gençler sanki hepsi kendi aralarında sözleşmiş gibi feysbuk ve MSN iletilerinde (Hani dikkat çekmek için saçma sapan şeyler yazdığımız yer var ya) “Yedin bitirdin beni ÖSS!” yazmakta.

Siz de böyle diyenlerden misiniz?

Paniğe gerek yok! Panik yanlış yaptırır. Her ne yaptıysanız şu ana kadar, o sizin. Önemli olan sakin bir şekilde sınava girip, elinizden gelenin en iyisini yapıp, daha sonra da elde edeceğiniz sonuca sahiplenmek.

İyi bir üniversiteyi kazandınız, içinizdeki çoşkuyla sevdiklerinizle kutlayın. Ama unutmayın aslında iş yeni başlıyor. Başarılı bir üniversite hayatı geçirmek, sınavı kazanmak kadar önemli!

Hedefleriniz büyüktü ama gücünüz, kapasiteniz, imkânlarınız ortalama bir üniversiteye kazanmanıza yetti. Olsun, bunu siz başardınız. O sizin, sahip çıkın ve üniversiteyi en iyi şekilde okumaya çalışın. Başarı size gelmez, başarıyı siz yakalarsınız.

Kazanamadınız. Klasik olacak ama gerçek “Dünyanın sonu değil”. Öncelikle bir muhasebe yapın. Ona, buna, sisteme, şuna, buna laf atmadan önce; sadece ve sadece kendi hatalarınıza odaklanın. Özeleştiri yapın, dürüst olun. Önümüzdeki bir yıl için plan yapın. Vereceğiniz kararlardan biri de üniversiteye gitmemek olabilir. Unutmayın siz yetişkin bir bireysiniz, yapabileceğiniz çok şey var.


3 Yorum... “Yedin Bitirdin Beni ÖSS!”

  1. naz :

    inş. kazanırız hepimiz yha bitiremedim mat2denn 3 önemli konu var onlar odakalndım acaba bitirebilcekmyiim türev integral trigonometri napacagım bilmiyom hiçç yha of offff die iç çekmek itiyorum arakadşlar hepimize başarılar allah yardımcımız olsun no panik:D

  2. nadiş :

    benmde fizik 2 de eksik var ama olsun insanınn içindeki o ufacık bir ümit bile herşeyin üstesinden gelmeye yetiyor inanıyorum bu sene umudunu yitirmeyen sonuna kadar mücadele eden herkes kazancak allah yar ve yardımcımız olsun arkadaşlar

  3. firdevs :

    nazcım türev cıkmıo öss sorularndaa heralde öyle duydm..