Özel Beykent İlköğretim Okulu Rehberlik Öğretmeni Melek Çakıcı bilgilendirici bir OGES (Ortaöğretime Geçiş Sistemi) sunumu hazırlamış. Bu sunumda cevabını bulacağımız sorular:

  • SBS nedir?
  • SBS’de soru sayıları ve katsayı
  • SBS’nin içeriği
  • YBP (Yılsonu Başarı Puanı) nedir?
  • DP (Davranış Puanı) nedir?
  • SP (Sınıf Puanı) nedir?
  • Ortaöğretim Yerleştirme Puanının Hesaplanması

Read this doc on Scribd: beykent.k12.tr_oegs_veli

Sunumda “Öğrencilerimiz ne dedi?” adlı bir bölüm var, burada yazılanlardan bazıları ilginç…

SBS’den çok korkuyorum. Aslında OKS’den daha iyi. Hayatımız bir sınava bağlı değil. Okul notlarımıza,davranışlarımıza bağlı. OKS’den daha iyi, ama ben özel okulların davranış notlarının daha düşük verileceğine inanıyorum.Bu sınav yapılsın ama davranış notları ile okul notları dahi olmasın.

SBS benim için önemli değil. Bu konuda üstüme gelmesinler.

Ama ben şimdiden heyecanlanıyorum. En çok da sınav anında strese girip soruları yapamamaktan korkuyorum. Ben baskı altında olmak istemiyorum. Ama maalesef matematikten 87 bile alınca sanki 17 almışım gibi söylüyorlar. Birkaç gün sürüyor. Onlar 95 üstü almamı istiyorlar.

Ama SBS’nin iki seneye bölünmesi beni sıkıştırdı ve yoruldum. ( Dersane, okul ,ödevler) Sosyal aktiviteye zaman bulamıyorum.

Dehşet verici bir şey. Stres yapıyorum. Çok saçma buluyorum.

Çok güzel bir sistem. OKS’den kurtulduğum için seviniyorum. Milli Eğitim kırk yılda bir doğru bir iş yapmış.

İçeriğini biliyorum. Stres, dinleme, çalışma, şıkları doldurma v.b. Bize iki kere olduğu için iki kez stres. Karne notunun karışması biraz kötü olmuş.

Teknobaz’daki bu yazıda da öğrenciler çok değişik duygu ve düşüncelerini dile getirmişler, bknz [indir] 27.Aralık.2007 Pilot SBS Soruları ve Cevapları


Yoruma kapali...